Gös med broccoli, spenat och rotsellerikräm

Gös med broccoli, spenat och rotsellerikräm
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Gös med broccoli, spenat och rotsellerikräm

16 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans gösfilé.

Marie Tegnérs recept går i samma stil men är något hälsosammare. Här är hennes

Limestekt gösfilé på svamp- och spenatbädd med trippelmos och yoghurtsås

.

Ingredienser

  • 600 g gösfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 50 g smör
  • 1 broccoli, nedplockad i små buketter
  • 1 rödlök
  • 600 g fast potatis, i bitar
  • 1 citron
  • 60 g spenat
  • 1 rotselleri, skuret i bitar
  • 3 dl grädde
  • salt
  • 1 knippe dill
  • 1 färsk pepparrot
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Koka rotsellerin mjuk i lättsaltat vatten. Häll av rotsellerin och häll tillbaka i kastrull, häll på grädden. Koka på medelvärme. Koka in grädden, nästan torrt. Mixa till en slät kräm.
  2. Salta och koka potatisen i lättsaltat vatten med citron.
  3. Koka upp mer lättsaltat vatten och koka broccoli i 4 minuter.
  4. Tag en ny kastrull och bryn 50 g smör. I med rödlök och låt den gå mjuk. Blanda i broccoli, potatis och spenat. Vänd runt, salta och peppra.
  5. Blanda mjöl och salt. Mjöla gösen och stek med skinnsidan upp på hög värme. Vänd när den har fått fin färg. Lägg i en klick smör och ös fisken med smöret.
  6. Servera med plockad dill, skuren gräslök och riven pepparrot.