Falafel med fruktig bulgur och yoghurt

6 röster
4
4

Du behöver

  • 5 dl kokta kikärter, ca 400 g
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk maizena
  • 1,5 msk rapsolja till stekning

Bulgur

  • 1,5 dl fullkornsbulgur
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 st purjolök, strimlad
  • 150 g skogschampinjoner
  • 0.5-1 röd chilifrukt strimlad
  • 0,5 msk smör/olja
  • 2 msk gojibär
  • 0,5 st mango i små tärningar
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Myntayoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk hackad mynta
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Falafel
    Mixa kikärter, lök, kryddor och maizena.
  2. Forma små bullar och stek på medelvärme i oljan.
  3. Bulgur
    Koka bulgur i buljongen.
  4. Fräs purjolök, svamp och chili i matfettet.
  5. Blanda ner i den kokta bulgurn.
  6. Vänd ner gojibär och mango.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Sås
    Blanda ingredienserna till såsen och servera till.
6 maj 2010

Fler goda recept