Farmors rödkål

2 röster

The one and only! /Johan Jureskog

Visa mer

Du behöver

  • 1 st rödkålshuvud, ca 500 g
  • 100 g smör
  • salt
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk sirap
  • Ättika, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Strimla kålen i en matberedare eller skär den tunt för hand, med en vass kniv.
  2. Bryn smöret och stek kålen i omgångar och lägg den i en stor gryta, salta lätt.
  3. Koka kålen med lagerbladen i 30 minuter, se upp så att det inte bränner i botten.
  4. Smaksätt den sedan med ättika, sirap och svartpeppar.
17 december 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept