Nudelsallad med kyckling

Nudelsallad med kyckling
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Nudelsallad med kyckling

23 ingredienser

Johan lyckades verkligen att laga en underbart god nudelsallad med mycket grönsaker. Jag kan verkligen rekommendera den för den smakade fantastiskt! /Susanne, leg dietist

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling
  • 2 dl kvarg
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 förp krossade tomater [ca 370 g]
  • 10 färska cocktailtomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 broccoli, plockade i buketter
  • 3 svartrötter
  • 3 morötter
  • 1 citron, pressad
  • 200 g okokta nudlar, krossade
  • vitkål
  • 100 g cashewnötter
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk matolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 dl persilja
  • koriander
  • soja
  • basilika

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och riv bort skinnet.
  2. Ta bort benet i låren.
  3. Skär i matskedsstora bitar.
  4. Blanda med kesella, hackad chili, riven ingefära och pressad vitlök. Låt stå i 30 minuter. Salta.
  5. Lägg ner skroven och all kycklingräns i en kastrull . Fyll upp med iskallt vatten och koka i 30 minuter.
  6. Ta en ny kastrull och häll i tomaterna (krossade och färska), lök, lite av vitlöken, morötter, svartrötter och broccolistammen, koka 10 minuter under lock.
  7. Ta bort locket och börja späd med silad kycklingbuljong.
  8. Lägg i broccolibuketterna och krossade nudlar de sista 5 minuterna.
  9. Koka och rör tills nudlarna är klara.
  10. Smaksätt med citronsaft, salt och chili.
  11. Blanda ned resten av vitlöken.
  12. Klicka ut kycklingblandningen på en plåt. Baka i ugnen på 150 grader i 15 minuter.
  13. Stek champinjonerna.
  14. Häll sojan i stekpannan och slunga runt så att det kokas in. I med cashewnötterna. Lägg åt sidan.
  15. Stek vitkålen för sig.
  16. Servera omgående genom att lägga kycklingen över nudelsallad + kål och strö över hackad persilja, koriander och basilika. Toppa med cashew- och svampblandningen.