Secreto Iberico med karljohansvamp, bondbönor och grissky

0 röster
4

Riktigt vinterkäk med strimlat fläskkött och finfin svampsås.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g Secreto Iberico (fläskkött i tunna skivor)
  • 0,5 kg karljohansvamp
  • 100 g smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk backtimjan
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 dl grisfond
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 100 g Pata negra fett, tärnad
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 kvist backtimjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl bondbönor, kokta
  • 200 g små karljohansvampar, smörstekta
  • gräslök

Gör så här

  1. Kött: Låt köttet ligga framme ett par timmar innan tillagning.
  2. Svamp: Stek svampen gyllenbrun, lägg sedan i lök, vitlök och timjan, fortsätt steka tills löken är klar. Mixa till en kräm i en matberedare tillsammans med creme fraichen, smaksätt med salt och peppar.
  3. Fond: Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull, slå på vitt vin och låt det koka in. Slå sedan i grisfonden och pata negrafettet och örterna och koka 5. Smaksätt med salt, peppar och vinäger.
  4. Kött: Stek på secreton i glödhet panna och låt den gå i 150-gradig ugn till 40-gradig innetemp. Låt vila cirka 5 min. Bränn på den igen innan servering och snitta den som på bild. Servera med krämen bondbönorna, svampen och den syrliga grisskyn.
19 mars 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept