”En fransk rätt som blivit en klassiker i svenska folkhjärtan, fantastiskt gott om det inte fuskas. Jag tror inte att många äter den hemma utan oftast på restaurang”
Blanda schalottenlök, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka upp och reducera till ¼ del återstår. Blanda med äggulorna och vispa till en tjock blank pösig kräm antingen direkt på plattan på medelvärme eller över vattenbad för de oerfarne.
Skär bakpotatisen i 1,5 cm tjocka stavar och låt den spola i kallt vatten ca 10 min. Ånga av potatisen på full ånga i 10 min. fritera den sedan i 180-gradig olja till mörk gyllenbrun färg, salta och servera.
Värm ugnen till 55-grader. Grilla biffen i glödhet grillpanna och lägg upp den på ett kallt bleck för att svalna lite. Så här långt kan man förbereda innan gästerna kommer.
Blanda salladen och låt gästerna ringla på olja och vinäger.
Ställ in biffen i ugnen 30 min innan servering. Ta ut den och ge den en kyss i grillpannan innan servering, salta ordentligt med finsalt och peppra med svartpeppar vid serveringen.