Varma hallon med champagne, vaniljglass och rostad mandelmassa

Varma hallon med champagne, vaniljglass och rostad mandelmassa
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Varma hallon med champagne, vaniljglass och rostad mandelmassa

8 ingredienser

Vilken kanonavsluting på året med champagne och kärlek! /Johan Jureskog

Ingredienser

portioner
  • 500 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång, delad och urgröpt
  • 2 dl champagne (eller mousserande vin)
  • 2 tsk maizena (utblandat med lite vatten)
  • 100 g mandelmassa (riven och rostad i ugn, på 175 grader)

Servering

  • 1 dl champagne (eller mousserande vin)
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Karamelisera sockret och häll på champagne.
  2. Lägg i vaniljstången, se till att sockret löser sig och låt dra i ca 30 min.
  3. Koka upp vätskan och red av med maizena under vispning.
  4. Ta upp vaniljstången och lägg i hallon, sjud ett par minuter.
  5. Häll på champagnen och servera omgående med glassen och mandelmassan.