Strömmingslåda med orökt kaviar

Strömmingslåda med orökt kaviar
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Strömmingslåda med orökt kaviar

11 ingredienser

En bakad strömming är ett måste, här min favorit med orökt kaviar. /Johan Jureskog

Ingredienser

  • 1 kg strömmingsflundror
  • dill, hackad
  • citron, zest
  • vitpeppar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1,5 dl orökt kaviar
  • 2 äggulor
  • dill, hackad med stjälkar
  • vitpeppar, grovmalen
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klipp bort fenorna på flundrorna och skölj dem väl.
  3. Smöra en ugnsfast form.
  4. Strö på dill, citroncest och vitpeppar på insidan av flundran.
  5. Rulla flundrorna med skinnsidan utåt och lägg i rader i den smorda formen.
  6. Vispa grädden lätt.
  7. Blanda med gräddfil, kaviar, äggulor, hackad dill och grovmald vitpeppar. Uteslut salt, det brukar räcka med kaviarsmaken.
  8. Slå blandningen över flundrorna och låt gå i ugn minst 20 minuter.