Arroz doce (sött ris)

15 november 2007
4

Du behöver

  • skalet av 1 apelsin
  • 300 g socker
  • 4 dl vatten
  • 100 g ris ( gärna bomba alt. Arborioris)
  • 50 g socker
  • 5 dl mjölk
  • 1 st kanelstång
  • 2 st äggulor

Gör så här

  1. Koka upp sockret med vatten, dela upp sockerlagen 3 gånger.
  2. Koka upp första omgången sockerlag och koka apelsinskalet i den, häll av i en sil och spola med kallt vatten. Upprepa ännu en gång. Sista omgången så gör på samma sätt men spola ej med vatten utan lägg skalen på en plåt med bakplåt och torka dem på 50-gradig värme över natten. Kör därefter i en kryddmixer till ett pulver.
  3. Blanda alla ingredienserna utom äggulorna i en kastrull, ställ på svag värme och låt sakta mjölken sjuda in i riset. När det nästan inkokt så dra kastrullen från värmen och böra rör lite försiktigt. Rör därefter i äggulorna och ställ kallt. Servera med apelsinpulvret.
  4. Smaklig måltid!
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Johan Jureskog

Visa alla recept från Johan Jureskog

Fler från Nyhetsmorgon

Visa alla recept från Nyhetsmorgon