Ångad sejfilé med kantarellrisotto & pesto

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 bitar sejfilé á 160 g
  • salt
  • 1 l kantareller
  • 1 grönsaksbuljongtärni
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g arborioris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 6-8 dl kantarellbuljong
  • 100 g riven parmesan
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 1 knippe salladlök
  • 50 g basilikablad (garnering)
  • hyvlad parmesan
  • 1 dl pesto

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten i en stor kastrull, lägg i kantarellerna och smula i buljongtärningen, koka ca 5 min. Sila av kantarellerna genom ett durkslag ner i en kastrull, spar buljongen.
  2. Svetta schalottenlöken & vitlöken i lite smör, häll därefter i riset rör runt till riset blivit glansigt utan att få färg. Tillsätt vittvinet och låt det koka in under omrörning, häll därefter på den varma kantarellfonden, ca 1 dl i taget under ständig omrörning tills riset är färdigt (ca 20 min).
  3. Smörstek kantarellerna på medelvärme tills de blir gyllenbruna, låt lök och vitlök gå i de sista 2 minuterna. Håll varmt!
  4. Koka upp lite vatten i botten på en vid kastrull, lägg i en tallrik upp och ner i kastrullen.Lägg fiskbitarna på tallriken och salta väl. Lägg därefter på locket och ånga fisken tills den nått 45-gradig innetemperatur. Håll varmt!
  5. Ta av riset från värmen och rör i parmesan, creme fraichen, salladslöken och peston smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela risotton på 4 tallrikar lägg på sejfilén och klicka på lite pesto på toppen, fördela kantarellerna, strö på gourmetsalt, svartpeppar och garnera med basilikan och parmesanen.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept