Brown sugar - how come you taste so good?

Brown sugar - how come you taste so good?
Foto: TV4

Brown sugar - how come you taste so good?

Av: Johan Hallendorff

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

2h 50 min

Brown sugar, ett litet brinnande underverk med mango chutney och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Moscatel de Setúbal, artnr. 8011.

Ingredienser

portioner

Chokladbrulé

  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 60 g mörk choklad med mycket kakao
  • 0,5 dl strösocker
  • brunsocker

Mangochutney

  • 1 mango, stor
  • 300 g hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk chilifrukt, hackad
  • smör
  • 4 tsk Stroh rom

Gör så här

Chokladbrulé

  1. Dela vaniljstången på längden.
  2. Låt den koka upp tillsammans med grädde och mjölk.
  3. Plocka ur vaniljstången och ställ kastrullen åt sidan.
  4. Finhacka chokladen och rör ner i den varma vätskan så att chokladen smälter.
  5. Vispa äggulor och socker i en bunke.
  6. Häll i lite i taget av den varma vätskan i bunken under omrörning. Börja försiktigt så att blandningen inte blir för varm.
  7. Häll i portionsformar och grädda i ugn i 130 grader i ca 30-40 minuter.
  8. Kyl brulén.
  9. Vänd uppochner på formarna så att brulen kommer ur skålen.
  10. Strö brunsocker på toppen av den och bränn med en gasbrännare.
  11. Mata på mer socker och bränn i omgångar så att det bildas ett krispigt täcke.

Mango chutney

  1. Skala mangon och ta ut kärnan.
  2. Hacka frukten i små tärningar.
  3. Hacka chilin, fräs i lite smör.
  4. Häll i sockret och hälften av mangon och hallonen samt vattnet.
  5. Låt sjuda på svag värme utan lock i ca 15 minuter.
  6. Ta en visp och stampa mangon lite grann, till ett mos.
  7. Låt svalna och blanda sedan ner resten av den hackade frukten och hallonen.
  8. Servera chokladbrulén tillsammans med en klick mango chutney. Garnera med hallon.

I serveringsögonblicket

  1. Häll en tesked Stroh rom på sidorna av brulén och tänd på bakelsen! Servera brinnande!