Jalapeño och honungssill

En inlaggd sill för den som vill ha lite mer kryddstyrka till jul, påsk eller midsommarmaten. Jalapeño och tabasco gör den här sillen lite hetare. Receptet ger 6-8 portioner.

27 november 2008

Du behöver

  • 200 g inläggningssill
  • 3 st jalapeño-chilifrukter
  • 1 st lime
  • 20 g 1 liten knippe färsk spenat (ca 20 g)
  • honung
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • salt
  • vitpeppar
  • stänk av tabasco

Gör så här

  1. Kärna ur chilin och skär den i mindre bitar.
  2. Mixa jalapeño chili, spenat och socker, hastigt i en mixer.
  3. Blanda chilipastan med limejuice, limeskal, honung, yoghurt, majonnäs och gräddfil. Smaka av med salt, peppar och grön tabasco.
  4. Vänd i den skurna sillen. Låt stå 2 dagar i kyl.
Kommentera receptet

Fler goda recept