Lyxig chokladmousse med apelsinsmak

0 röster

En lite lyxigare chokladmousse, signerad Gert Klötzke och Johan Gottberg. Receptet är beräknat till 6-8 portioner.

Visa mer

Du behöver

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • cest från 1 apelsin
  • 2,5 dl lättvispad grädde
  • 2 persikor
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ dl vitt vin
  • citron

Gör så här

  1. Koka upp 2,5 dl grädde och vispa ner i den hackade chokladen.
  2. Kyl ner till fingervarmt och vänd ner den lättvispade grädde och apelsincesten. Kyl ner.
  3. Koka upp vatten, socker och vin. Ha i bitar av persika, sjud tio minuter.
  4. Låt svalna, och smaka av med citron.
  5. Servera mousse och persika tillsammans med hasselnötter.
27 november 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept