Smörstekt gös med slungad gurka och potatis

Smörstekt gös med slungad gurka och potatis
Foto: TV4

Smörstekt gös med slungad gurka och potatis

Av: Johan Benzeriane

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Gösen serveras tillsammans med trattkantareller samt skirat smör med smaka av pepparrot samt gräslök.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer
  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 gurka
  • 1 dl bladspenat
  • 3 dl trattkantareller
  • 50 g smör
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i 10 minuter. Skala och kärna ur gurkan. Dela i centimeterstora bitar. Stek potatisen och gurkan i smör tills den har fått lite färg. Salta och peppra. Stek gösen i smör. Salta och peppra efter behag. Smält smöret. Häll i pepparroten och gräslöken i det smälta smöret. Förväll och smörstek trattkantarellerna.
  2. Klart att servera.