Grillad kalventrecôte med bakad vitlök

Grillad kalventrecôte med bakad vitlök
Foto: TV4

Grillad kalventrecôte med bakad vitlök

Av: Johan Holmström

Från: Grillmästarna

12 ingredienser

Grillad kalventrecôte med paprikarub samt hel vitlök som bakas i foliepaket på grillen.

Ingredienser

portioner
  • kalventrecôte, i bit

Rub

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 krm rörsocker
  • peppar (efter smak)

Bakad vitlök

  • 4 vitlökar
  • 2 msk vitt vin
  • 1 msk smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop den torra marinaden allt gärna i en mortel. Klappa in blandningen i entrecôten och vira in den hårt i plastfolie. Låt ligga så länge som möjligt.
  2. Grilla entrecoten över indirekt värme tills den är ca 58 grader. Det tar ca 50 min.

Bakad vitlök

  1. Skär av toppen på vitlökarna. Lägg dem i en bit aluminiumfolie. Häll över lite olivolja, salt och peppar.
  2. Vik ihop dem till ett fint paket som går lätt att öppna. Grilla dem över indirekt värme i minst 20 min.
  3. Öppna upp dem och häll över smält smör och vitt vin. Låt dem fortsätta grilla i ca 25 min till. Du ser att de är färdiga när vitlökarna är på väg upp ur skalet.