Johan Hedbergs pajskal

11 röster
45 m
1 pajform

Recept på klassiskt och gott pajskal för söta pajer!

Visa mer
45 m
1 pajform

Du behöver

  • 250 g vetemjöl
  • 50 g florsocker
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • Isvatten

Gör så här

  1. Se till att ingredienserna är kylskåpskalla. Mixa allt utom vattnet i en matberedare till en sandig konsistens. Tillsätt några droppar vatten i taget till det blivit en deg.
  2. Tryck ihop till en puck, plasta in och låt vila i kylen minst 20 minuter.
  3. Kavla ut, gärna mellan bakplåtspapper till 3-4 mm tjocklek.
  4. Klä en form, pricka den i botten, kyl allt igen och grädda därefter på cirka 190 grader tills den fått fin färg.
  5. Pensla med ägg uppvispat med lite grädde för att säkerställa att den behåller frasigheten.
31 juli 2016

Laddar fler recept