Johan Hedbergs grillade sommarsallad

Du behöver

  • 8-10 färskpotatisar, kokta
  • 10 små tomater
  • 1 gurka
  • 1 huvud romansallat
  • 1 litet huvud blomkål
  • 2 färska rödlökar
  • 1 huvud spetskål
  • sommarärtor
  • 1 citron
  • lönnsirap eller socker
  • äppelcidervinäger
  • olivolja
  • lite färsk oregano
  • lite färsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tryck till potatisarna med handen så de öppnar sig och lägg på grillen.
  2. Dela gurkan i stavar och grilla hastigt.
  3. Dela romansalltshuvudet längs med och lägg på grillen tills det fått färg.
  4. Skär blomkålshuvudet i grova skivor och grilla på båda sidor.
  5. Dela rödlöken längs med och grilla tills det fått ordentligt med färg.
  6. Dela spetskålen längs med och grilla runt om tills det fått mycket färg och nästan är glasartad i mitten.
  7. Dela citronen, pensla med lönnsirap eller doppa i socker. Grilla snittytan tills sockret karamelliserats.
  8. Lägg alla grönsakerna i en stor skål. Pressa över citronen. Stänk över vinäger och olja. Avsluta med de färska kryddorna, salt och peppar. Vänd runt och servera
Kommentera receptet

Fler goda recept