Johan Hedbergs grillade sommarsallad

3 röster

En fräsch och grillad sallad! Ja, man kan grilla sallad, gurka, kål och nästan allting. Det blir otroligt gott!

Visa mer

Du behöver

  • 8-10 färskpotatisar, kokta
  • 10 små tomater
  • 1 gurka
  • 1 huvud romansallat
  • 1 litet huvud blomkål
  • 2 färska rödlökar
  • 1 huvud spetskål
  • sommarärtor
  • 1 citron
  • lönnsirap eller socker
  • äppelcidervinäger
  • olivolja
  • lite färsk oregano
  • lite färsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tryck till potatisarna med handen så de öppnar sig och lägg på grillen.
  2. Dela gurkan i stavar och grilla hastigt.
  3. Dela romansalltshuvudet längs med och lägg på grillen tills det fått färg.
  4. Skär blomkålshuvudet i grova skivor och grilla på båda sidor.
  5. Dela rödlöken längs med och grilla tills det fått ordentligt med färg.
  6. Dela spetskålen längs med och grilla runt om tills det fått mycket färg och nästan är glasartad i mitten.
  7. Dela citronen, pensla med lönnsirap eller doppa i socker. Grilla snittytan tills sockret karamelliserats.
  8. Lägg alla grönsakerna i en stor skål. Pressa över citronen. Stänk över vinäger och olja. Avsluta med de färska kryddorna, salt och peppar. Vänd runt och servera
26 juli 2017

Laddar fler recept