Cypriotisk fårostsallad med en tvist

Cypriotisk fårostsallad med en tvist
Foto: tv4

Cypriotisk fårostsallad med en tvist

Av: Joel - Kiruna

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

ca 30 min

Halloumi med smak av saffran. Serveras med rostade pinjenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
 
Dryck
5649 L Chardonnay, Laroche, Vins de Pays d'Oc, Frankrike
Ett torrt, ungdomligt, fruktigt vin med inslag av gröna äpplen och päron. Vinets frukt och den något fetare stilen passar utmärkt till sältan ifrån osten.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 g saffran
  • 250 g halloumiost, skivad
  • 65 g rucolasallad
  • 10 körsbärstomater, skivade
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna.
  2. Strö i saffran i den heta oljan.
  3. Stek halloumin gyllenbrun i den saffranskryddade olivoljan.
  4. Lägg upp haloumin på en bädd av ruccolasallad, basilika och körsbärstomater.
  5. Rosta pinjenötterna snabbt i den sen tidigare heta stekpannan och strö över rätten.