Regnbågspannacotta

Regnbågspannacotta
Foto: tv4

Regnbågspannacotta

Av: Joel - Kiruna

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

3 h (inklusive ca 2,5 h i kyl)

Gör en regnbågsfärgad pannacotta! Färggrann efterrätt med smak av vanilj och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
7787 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco, Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman från panncottan. Syran i vinet gifter sig fint med syrligheten ifrån bären.

Ingredienser

portioner
  • 0,7 l vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver (eller en vaniljstång)
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 gelatinblad
  • 4 droppar karamellfärger i olika kulör (gul/röd/blå/grön)

Garnering

  • 250 g hallon
  • 4 physalis
  • en klick vispad vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Koka upp 0,5 liter av grädden (spara 2 dl till garnering), vaniljpulver och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Pressa ur överflödig vätska ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.
  4. Fördela vaniljgrädden i fyra separata skålar och tillsätt en färg i vardera skål.
  5. Tag valfri skål och fördela innehållet jämnt i fyra serveringsglas ställ in i kylen ca 15 minuter.
  6. Tag nästa skål (valfritt) och fördela försiktigt denna på det föregående lagret i varje glas, ställ in i kylen ytterligare ca 15 minuter.
  7. Repetera steg 6 ytterligare två gånger och låt sedan pannacottan stelna i ca 2 timmar.
  8. Garnera med mosade hallon, en klick vispad grädde och en physalis i varje glas.