Nahm toke neua

Nahm toke neua
Foto: TV4

Nahm toke neua

Av: Joakim Näzell

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Het och syrlig biffsallad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 350 g entrecôte eller ryggbiff i tunna skivor
  • 4 asiatisk scharlottenlök
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe knippe myntablad
  • 3 limeblad, mycket fint strimlade
  • 0,5 tsk torkad chilifrukt
  • 0,5 msk palmsocker
  • 4 msk limefrukt, saft
  • 2 msk rostat ris, krossat
  • 2 msk fisksås

marinad

  • 1 msk korianderrot, hackade
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 2 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Marinera köttet i cirka en timme.
  2. Grilla det sedan i grillpanna eller på plåt i ugnen. Det ska droppa fett från köttet, och det ska tillagas tillräckligt sakta för att behålla safterna och inte brännas vid. Skär sedan köttet på tvären i strimlor.
  3. Blanda fisksås, limesaft, palmsocker och chili i en skål och blanda sedan med köttet.
  4. Tillsätt schalottenlök, mortlat, rostat ris samt fint skurna limeblad.
  5. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  6. Täck ett serveringsfat med salladsblad, skeda över blandningen och strö över rikligt med koriander och myntablad.