Sobanudlar med marinerad kalkon och misobuljong

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 gram Kokta sobanudlar
  • 400 gram Kalkonbröst
  • 8 dl Kycklingbuljong (buljongtärning går bra)
  • 1 dl Misopasta
  • 12 st Gröna sparrisar
  • Marinaden
  • 6 msk Sakura soya
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk Lika delar lime, citron och apelsin juice
  • 2 msk svampbuljong
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 cm ingefära

Gör så här

  1. Skala sparrisen om det behövs och koka den lätt i saltat vatten.
  2. Koka upp kycklingbuljongen tillsammans med misopastan.
  3. Skär kalkonen i rektangulära bitar ca 3x3 cm tjocka. Stek hastigt runt om i en het stekpanna och stek den klar i ugnen på ca 120°c. Låt köttet svalna. Skala och mixa sedan ingefäran och vitlöken till en puré och blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Lägg köttet tillsammans med marinaden i en plastpåse och förslut den väl. Låt biffen ligga i kylen i 12 timmar och vänd på plastpåsen med jämna mellanrum. Använd en vass, lång kniv när du ska skära köttet. Skivorna ska vara 3 mm tjocka. Lägg dom nykokta nudlarna i en stor djup skål, slå på den varma misobuljongen, lägg kalkonskivorna ovanpå nudlarna och garnera med sparrisen.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept