Gunkan-maki med karljohansvamp och bondbönor

15 november 2007

Du behöver

  • 40 gram sushiris
  • 2 noriblad (klippta 3.5 x 15 cm, längs
  • med ränderna)
  • 40 gram karljohanssvamp
  • 4 bondbönor (kokta och skalade)
  • 5 gram schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk persilja, hackad
  • smör att steka i
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär svampen i 1/2 cm stora tärningar och stek i smör tillsammans med löken. Blanda i persiljan och smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Krama 20 gram av riset lätt i ena handen till en oval form och vira det ena noribladet runt riset. Fäst ihop norin med ett riskorn. Upprepa proceduren.
  3. Fyll med hjälp av en tesked svamp och bondbönor i de båda gunkan-bitarna.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Joakim Lundblad

Visa alla recept från Joakim Lundblad

Fler från Nyhetsmorgon

Visa alla recept från Nyhetsmorgon