Chili Teriyakisås

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 dl hattar portabellosvamp
  • 1,6 dl soya
  • 5 cl Mirin (sött matlagningsrisvin)
  • 1 dl socker
  • 1,5 cl vittvin
  • 50 gr morot
  • 50 gr grön paprika
  • 50 gr Gullök
  • 1 st Röd chili (utan kärnor)
  • 7 droppar chiliolja
  • 1 tsk Shichimi (en blandning av 7 olika smaker bla citrus, peppar, hampafrö, sesam och havsalger)

Gör så här

  1. Skär ner rotfrukterna och chili i centimeter stora tärningar och blanda i resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda i 1 timme. Smaka nu av såsen med chili olja
  2. Och shichimi efter smak. Sila av såsen.
  3. Red av med maizena till önskad konsistens.
Kommentera receptet

Fler goda recept