Brownie med chokladmousse

0 röster

Du behöver

  • Ett Ugnsbleck
  • 340 g smör
  • 680 g socker
  • 57 g sirap
  • 5 g salt
  • 10 g vaniljsocker
  • 112 g kakao
  • 340 g ägg
  • 340 g mjöl
  • 225 g hasselnötter
  • Enkel chokladmousse
  • 5 dl grädde
  • 50 g socker
  • 100 g Mörkchoklad

Gör så här

  1. Arbetsgång:
  2. Fodra plåten med smörpapper och smörj noga.
  3. Smält smöret och blanda med socker, kakao, sirap, salt och vaniljsocker.
  4. Blanda sedan i ägg, mjöl och nötter.
  5. Bred sedan ut smeten i plåten.
  6. Grädda i 175°c i ca 13-14 min.
  7. Arbetsgång chokladmousse:
  8. Koka upp grädde och socker.
  9. Vispa mer blockchokladen, låt smälta helt.
  10. Låt stå i kyl i 24 timmar.
  11. Vispa upp till moussekonsistens
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept