Parfait Nougat á la Glacier

Parfait Nougat á la Glacier
Foto: TV4

Parfait Nougat á la Glacier

Av: Joakim - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

4h

Krämig krokantglass med apelsintoner.

VIntips från Joakim
Semillion ifrån Australien, Nugan Estate, art nr 83140, 159 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 50 g sötmandel
  • 3 msk vatten
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1 apelsin, skal samt 4 klyftor

Gör så här

Krokant

  1. Gör nougatkrokanten genom att värma upp 1 dl av sockret tillsammans med 3 msk vatten.
  2. När sockret börjar få färg tillsätter du den hackade sötmandeln.
  3. Häll upp på plåt och låt svalna innan du finhackar krokanten (eller kör i mixer).

Glass

  1. Vispa äggen kraftigt tillsammans med 1.5 dl socker.
  2. Vispa sedan grädden och rör ned i äggsmeten.
  3. Blanda nu i den hackade krokanten – men spara lite till garneringen.
  4. Smaksätt också med rivet skal av en apelsin och kör sedan smeten i glassmaskin tills den börjat tjockna.
  5. Frys i 3 timmar.
  6. Servera sedan med krokanttopping och en apelsinklyfta som garnering.