Cannelloni med skinka, spenat och ädelost

Cannelloni med skinka, spenat och ädelost
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Cannelloni med skinka, spenat och ädelost

16 ingredienser

Cannelloni på färska lasagneplattor fyllda med basturökt skinka, spenat och ädelost.

Ingredienser

Cannelloni

  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 200 g basturökt skinka
  • 1 ask bladspenat
  • 150 g ädelost
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm muskot, riven
  • 100 g parmesanost, riven

sallad

  • 1 isbergssallad
  • 0,5 gurka
  • 2 tomater
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Cannelloni

  1. Strimla skinka och bladspenat.
  2. Stek skinka med löken tills löken mjuknar.
  3. Tillsätt spenat och stek ytterligare i 4 minuter.
  4. Smula ner ädelosten och smaka av med svartpeppar.
  5. Låt grädde koka ner 1/3 i en kastrull på svag värme.
  6. Tillsätt riven ost, muskotnöt, mjölk och smaka av med salt.
  7. Linda in den färska pastan i en blöt handduk, låt ligga några minuter.
  8. Lägg sedan ut plattorna och klicka en stor matsked av ädelostfyllningen på ena kanten.
  9. Rulla sedan ihop dem och lägg i en ugnsform, slå gräddmjölken över och baka i ugnen i 30 minuter på 175 grader.

Sallad

  1. Skär och skölj isbergssalladen, skär gurka och tomat i bitar.
  2. Blanda i en bunke med vinäger och olivolja.