Rabarberkräm med kardemummagräddfil

Rabarberkräm med kardemummagräddfil
Foto: TV4
Jessica FrejFilip Fasten
Jessica FrejFilip Fasten

Rabarberkräm med kardemummagräddfil

9 ingredienser

En riktigt mumsig rabarberdessert att avnjuta sommartid. Kardemummagräddfilen sätter fart på krämen

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl gräddfil
  • 2 tsk grön kardemumma
  • 1 msk florsocker
  • 4 skorpor

Gör så här

  1. Skölj och skala rabarbern.
  2. Skär ner den i mindre bitar, cirka 2 cm tjocka bitar.
  3. Koka ihop socker och vatten.
  4. Dela vaniljstången på mitten och låt den koka med.
  5. Lägg i rabarbern och låt allt koka i cirka 4-5 minuter tills rabarbern delar sig.
  6. Blanda ut potatismjölet med lite vatten.
  7. Häll i en stråle i kastrullen samtidigt som du rör om.
  8. Låt krämen koka upp till första bubblan, dra av från värmen och kyl ner tills den är ljummen.
  9. Häll ner gräddfil och rör ut med grönkardemumma och florsocker.
  10. Lägg upp rabarberkrämen i 4 skålar och klicka i gräddfilskardemumman.
  11. Krossa skorporna över krämen.