Linsragu med selleri, sparris och paprika

25 min
4
Linsragu med selleri, sparris och paprika
Foto: TV4

Koka ihop en vegetarisk och mättande linsragu full med härliga grönsaker som selleri, sparris och rostad paprika.

Kolla in flera recept från

Mitt kök


11 maj 2011
25 min
4

Du behöver

  • 3 dl röda linser
  • 2 st paprikor
  • 3 st morötter
  • 4 st gröna sparrisar
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 st broccolihuvud
  • 2 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st citron
  • 4 st bladpersilja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 st timjankvistar, färsk
  • 4 st rosmarinkvistar, färsk
  • 2 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Börja med att rosta paprikan i en varm gryta tillsammans med schalottenlöken, paprikapulvret och vitlöken.
  2. Skär sedan morötterna i slantar och ha ner det i grytan.
  3. Skär tomaterna i bitar.
  4. Riv ner rosmarin och timjan.
  5. Tillsätt linser, tomater och buljongen.
  6. Låt sjuda i 5-10 minuter.
  7. Skala och skär ner sparris, bleksellerin och broccoli i bitar.
  8. Sjud i 4-6 minuter.
  9. Hacka persilja och pressa saften från en citron.
  10. Tillsätt i grytan.
  11. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept