Jerkkryddad rödspätta med salsa

12 röster
30 m
4

Kryddig stekt rödspätta med fruktig mango- och avokadosalsa.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 filéer rödspätta
  • 2 tsk olivolja
  • 85 g babyspenat
  • 4 msk jamaican jerk
  • 2 mangos
  • 4 aprikoser
  • 2 avokados
  • 10 g chili
  • 1 rödlök
  • 20 g färsk koriander
  • 1 msk chiafrön
  • 2 lime, saften
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Strö jerkkryddan och 1 tsk olivolja över fisken och gnid sedan in den med fingrarna. Låt stå i ca 20 minuter.
  2. Hetta upp en panna och stek fisken på medelvärme cirka 2 minuter på varje sida, precis innan servering.
  3. Salsa
    Dela mangon, aprikos och avokadon. Kärna ur chilin. Skala löken. Hacka mango, aprikos och avokado grovt. Finhacka chili och lök. Blanda allt och tillsätt chiafrön, limesaft, grovt hackad koriander och smaka av med salt.
  4. Servera fisken tillsammans med salsan.
27 februari 2016

Laddar fler recept