Rostade rotfrukter

19 röster
1h
4
Rostade rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
1h
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 st rödbetor
  • 2 st gulbetor
  • 1 st palsternacka
  • 1 st persiljerot
  • 2 st morötter
  • havssalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötter, palsternacka och persiljerot. Skölj röd- och gulbetorna, men behåll skalet på.
  2. Lägg havssalt i botten på en ugnsplåt. Olja in rotfrukterna och placera dem på plåten. Baka i ugn i cirka 50 min.
  3. Rotfrukterna kan serveras både varma och kalla. Se bara till så de inte blir för mosiga, lite tuggmotstånd är gott. Försök att få av så mycket av saltet som möjligt när rotfrukterna bakat klart.
11 oktober 2011

Fler goda recept