Chilismör

0 röster
15 min
4
Chilismör
Foto: Fredrik sandin carlsson

Det här chilismöret är en härlig krydda till varma popcorn!

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g osaltat smör
  • 1 st röd chili
  • 1 st grön chili
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skira smöret, detta kan man göra på flera sätt. Det enklaste är att sätta en kastrull på spisen med smöret i. Sätt sedan plattan på lägsta värmen och låt smöret smälta långsamt. När smöret har smält helt, ligger ett vitt lager i botten på kastrullen. Sila bort det genom att helt enkelt hälla av det klara smöret i en ny kastrull.
  2. Finhacka och kärna ur den röda och gröna chilin. Tillsätt chilin i smöret och värm på medelvärme i en minut. Smaka av med salt.
  3. Häll smöret över de nypoppade popcornen!
12 december 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept