Smältsill

0 röster
20 min
4
Smältsill
Foto: Stefan Wettainen
20 min
4

Du behöver

  • 9–12 st urvattnade saltsillfiléer
  • 800 g skrubbad färskpotatis
  • 6 st hårdkokta ägg
  • 4 msk finhackad dill
  • 4 msk finhackad persilja
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna noga och låt dem rinna av i durkslag.
  2. Lägg upp dem på en stor tallrik.
  3. Koka upp färskpotatisarna i lättsaltat vatten.
  4. Skala äggen och hacka dem halvfint (hackas de för fint blir det bara smulor).
  5. Strö dem över filéerna.
  6. Strö också över dill och persilja.
  7. Hyvla över smöret med osthyvel.
  8. Ställ tallriken ovanpå kastrullen med potatis och låt stå i 15 minuter, tills potatisen är färdig.
  9. Servera smältsillen på en gång.
23 juni 2010

Fler goda recept