Triple Red Veggie BBQ Sauce

Triple Red Veggie BBQ Sauce
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Triple Red Veggie BBQ Sauce

12 ingredienser

Det här är en ganska mild barbecuesås, som jag gjort på många olika vis, men alltid på tre röda grönsaker: rödlök, röd paprika och tomat. Den passar till det mesta. Om någon av gästerna är känslig för heta smaker kan man hoppa över chilifrukten.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 röda paprikor, fint tärnad
  • 2 gröna milda chilifrukt, finhackade, gärna jalapeño
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk senapspulver (Colman's)
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 förp krossade tomater
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Fräs under omrörning rödlök, röd paprika och chili i olivoljan i en tjockbottnad kastrull tills alltsammans mjuknar, men utan att något blir brynt.
  2. Tillsätt paprikapulver, senapspulver, kryddnejlika och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut under omrörning.
  3. Häll i krossade tomater, salt, socker och vinäger.
  4. Låt sjuda utan lock på låg värme i cirka 30 minuter. Om såsen håller på att bli för tjock, späd med lite vatten.
  5. Smaka av såsen. Den ska vara saltare än en vanlig tomatsås. Servera kall eller sval.