Halstrad röding med rotfruktspytt och gräddsås på komese och lingon

15 november 2007
6

Du behöver

  • 6 fileér a 170 gram Rödingfilé
  • Rotsaker: morot, gulbeta, rotselleri, rättika, potatis,
  • 900 g Palsternacka Totalt 150 g per portion, tärnat.
  • 1 knippe bladpersilja

Sås:

  • 2 dl grädde
  • 2 dl utspädd med vatten Viltfond
  • 50 g Komese
  • maizena
  • 2 dl lingon
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tärna alla rotsaker i fyrkanter ca 5x5 mm. Stek i olja tills de är mjuka och fått färg. Salta och peppra. Rör i hackad bladpersilja strax före servering.
  2. Sås: koka vatten och viltfond, tillsätt grädde, smaka av med komese, salt och peppar. Red med maizena utrörd i kallt vatten. Skumma upp/vispa samt blanda i frysta lingon innan servering.
  3. Stek rödingen med tryck ovanpå och skinnsidan nedåt, 2-3 minuter innan servering. Kärnan på fisken skall fortfarande vara glansig. Vänd på fisken och stek sista 30 sekunderna med skinnsidan uppåt strax innan servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept