Kräft- och svampsmörgås

0 röster

De här smörgåsarna är utmärkst utflyktsmat så varför inte ta med dem på svampturen? Det går förstås bra att göra mackorna på färsk svamp också.

Visa mer

Du behöver

  • 2,5 dl torkad svamp, ex rimskivling
  • 1 förp kräftstjärtar i lag
  • smör att steka och bre med
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk finhackad gräslök
  • 1 tsk finhackad dill
  • 8 skivor vitt bröd
  • 0,5 isbergssallad (litet huvud)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg svampen i blöt i kallt vatten i en halvtimme. Låt kräftstjärtorna rinna av ordetloigt i sil.
  2. Häll bort vattnet och låt svampen rinna av. Smörfräs den i 5 minuter i en stekpanna under omrörning. Låt svalna.
  3. Grovhackade kräftstjärtarna.
  4. Blanda majonnäsen med gräslök, dill, gräslök, kröftstjärtar och svamp.
  5. Bre bröden med smör och majonnäs på hälften av dem. Bryt salladen i bitar och lägg på den. Toppa med resten av brödet som lock. Låt gärna mackorna ligga en stund under press så håller de ihop bättre.
5 oktober 2009

Laddar fler recept...