Lax med havrekrisp, spenatsallad och dillost

0 röster
Visa mer

Du behöver

  • 600 g lax (150g/pers)
  • 1 dl havre/ nakenhavre
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Spenatsallad

  • 2 dl bulgur, okokt
  • 4 dl spenat, färsk
  • 2 dl valfria bönor, kokta
  • 1 scharlottenlök, finhackad
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • Dillost
  • 1 dl färskost
  • 1 näve dill, färsk
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda havre, pumpakärnor, solroskärnor, olja med lite salt och peppar i en bunke. Stycka laxen i fyra lika stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. "Tryck på" ett havretäcke på varje laxbit och baka av i ugnen på 150 grader 15-20 minuter.
  2. Spenatsallad
  3. Blanda kokt bulgur med spenat, lök & bönor. Pressa över saften från citronen och smaka av med salt.
  4. Dillost
  5. Finhacka dill och blanda den tillsammans med färskost & olivolja. Smaka av med salt och peppar. Har du en mixer hemma går det utmärkt att använda den! Då behöver du inte finhacka dillen innan!
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept