Lax med havrekrisp, spenatsallad och dillost

15 november 2007

Du behöver

  • 600 g lax (150g/pers)
  • 1 dl havre/ nakenhavre
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Spenatsallad

  • 2 dl bulgur, okokt
  • 4 dl spenat, färsk
  • 2 dl valfria bönor, kokta
  • 1 scharlottenlök, finhackad
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • Dillost
  • 1 dl färskost
  • 1 näve dill, färsk
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda havre, pumpakärnor, solroskärnor, olja med lite salt och peppar i en bunke. Stycka laxen i fyra lika stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. "Tryck på" ett havretäcke på varje laxbit och baka av i ugnen på 150 grader 15-20 minuter.
  2. Spenatsallad
  3. Blanda kokt bulgur med spenat, lök & bönor. Pressa över saften från citronen och smaka av med salt.
  4. Dillost
  5. Finhacka dill och blanda den tillsammans med färskost & olivolja. Smaka av med salt och peppar. Har du en mixer hemma går det utmärkt att använda den! Då behöver du inte finhacka dillen innan!
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept