Jordgubbstiramisu

2 röster
2h 30 min

En jordgubbstiramisu med apelsinjuice och kakao.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

Dryckestips
Vitt ungersk dessertvin Tokaji

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
2h 30 min

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 100 g florsocker
  • 2 dl grädde
  • 500 g mascarpone
  • 2 msk mörk rom
  • 250 g kattungor, kex
  • 3,5 dl apelsinjuice

Garnering

  • kakaopulver
  • Mörk choklad, hyvlad
  • Vit choklad, hyvlad
  • jordgubbar
  • Jordgubbssås, ev

Gör så här

  1. Skölj jordgubbarna.
  2. Ansa och torka av dem.
  3. Skär bären i mindre bitar.
  4. Lägg dem i en skål och pudra över hälften av florsockret.
  5. Vispa grädden.
  6. Rör ut mascarpone med resten av florsockret och romen i en skål.
  7. Blanda de marinerade jordgubbsbitarna, mascarponen och grädden.
  8. Stryk ut ett lager jordgubbsmascarpone i en fyrkantig form.
  9. Doppa kattungorna snabbt i apelsinjuice och placera dem omlott bredvid varandra i formen.
  10. Fördela hälften av återstående jordgubbs- mascarponen ovanpå och jämna ut.
  11. Lägg ett andra lager indränkta kattungor ovanpå.
  12. Täck med resten av jordgubbs- mascarponen och jämna till.
  13. Täck tiramisun med plastfolie och ställ den kallt i 2 timmar.
  14. Vid servering
    Fördela tiramisun i portionsformar eller glas.
  15. Sikta över kakao och hyvla chokladen strax före servering.
  16. Garnera eventuellt med jordgubbssås och jordgubbar.
15 november 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept