Japansk wagyu med syrade vintergrönsaker och hasselnötter

Dick Samuelssons dryckestips

Dreissigacker Riesling Alte Reben, 2015
Nr 5823
Tyskland, Rheinhessen

Moulin à Vent Pierre Ponnelle, 2015
Nr 2550
Frankrike, Bourgogne, Beaujolais, Moulin-à-Vent

27 januari 2017
4

Du behöver

  • 100 g japansk wagyu
  • 1 msk sesamolja, att steka i

Rotselleripuré

  • 1 rotselleri
  • 1 l mjölk

Grönsaker att picköa

  • 1 butternutpumpa
  • 1 stjälkselleri
  • 1 jalapeño
  • 1 rödlök

Pickleslag

  • 1 dl risvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk socker

Hasselnötstopping

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 ark nori
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 chilipulver
  • 1 msk puffat quinoa
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk torkad dill

Gör så här

  1. Skala rotselleri och skär i bitar. Sjud sedan i mjölk tills den är helt mjuk. Torka rotsellerin i ugn 100 grader i ca 10 minuter, mixa sedan till en slät puré.
  2. Stek japansk wagyu hastigt i en varm stekpanna med lite sesamolja och kyl sedan ner.
  3. Skär grönsakerna i små tärningar. Värm risvinäger, socker och chiliflakes, häll över grönsakerna och låt dra.
  4. Hacka och blanda allting till hasselnötstoppingen.
  5. Servera biffen med rotselleripuré, picklad grönsaker och hasselnötstopping.
Kommentera receptet

Fler goda recept