Japansk omelett - Dashimaki tamago

Japansk omelett - Dashimaki tamagao
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Japansk omelett - Dashimaki tamago

5 ingredienser

30 m

”En fluffig omelett med många användningsområden. Den kan smaksättas på många sätt, här är grundreceptet som är gott som ett tilltugg.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg (KRAV)
  • 2 tsk dashibuljong (finns att köpa som pulver)
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk rapsolja
  • noriblad (sjögräsblad till sushirullar)

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, buljong och vatten.
  2. Häll oljan på en tuss hushållspapper. Värm en panna försiktigt, helst fyrkantig. Smörj pannan genom att gnida in med hushållspappret.
  3. Tillsätt en tredjedel av äggblandningen och fluffa till med chopsticks eller trägaffel. När äggen börjar stanna samlar du dem i ena ändan av pannan.
  4. Olja in botten av den del av pannan som nu är fri. Häll i den andra tredjedelen av äggmixen, lyft den första delen och låt äggmixen rinna in under. Stek på låg värme tills den andra tredjedelen precis stannat. Lossa nu den första delen och rulla den över den andra tills du har en rulle i andra delen av pannan.
  5. Häll i den sista tredjedelen av äggblandningen och upprepa steg föregående steg.
  6. Lägg över rullen på en bambumatta och forma till den.
  7. Låt vila i bambumattan 10 minuter på två chopsticks så den inte blir soggig.
  8. Skär upp i portionsbitar och servera insvepta i noriblad.