Gammaldags hallonkräm

47 röster
6

Konditormästare Jan Hedh bjuder på härlig hallonkräm.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 125 g socker
  • 15 g citronsaft
  • 500 g hallon
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Koka upp socker, citronsaft och vatten med hälften av bären och gör en redning av potatismjöl och vatten med hjälp av en visp.
  2. Koka upp krämen i kastrullen under omrörning.
  3. Ställ krämen i ett kallt vattenbad och kyl ner till 35-40 grader. Vänd ner resterande bär försiktigt med en slev.
  4. Häll upp i en vacker skål och kyl krämen några timmar.
  5. Servera med färsk mjölk eller vispad grädde till.
25 juli 2008
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept