Krämig fänkålssoppa

Fänkålssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
jan boris-moller
jan boris-moller

Krämig fänkålssoppa

Av: Jan Boris-Möller

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 min

En len och fin soppa på fänkål med smak av pernod. Funkar lika bra till förrätt som till varmrätt.

Pernod är en fransk anislikör med fänkål- och citrussmak.

Ingredienser

portioner
  • 3 fänkål
  • 2 cl vitt vin
  • 1,5 l vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 cl pernod
  • 1 msk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • ev majsstärkelse, till redning

Gör så här

  1. Hacka fänkålen i mindre bitar.
  2. Mät upp vatten, vitt vin och grädde i en gryta och lägg ner fänkålen. Låt koka i cirka 10 minuter.
  3. Häll över soppan i en mixer och tillsätt crème fraîche. Kör tills soppan är slät.
  4. Red med lite maizena om det behövs. Salta och tillsätt pernod precis innan servering.