Hjortronsufflé

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1,5 st äggulor
  • 4 st äggvitor
  • 2 msk smör
  • 1 msk smör, till smörning
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk hjortronsylt
  • 0,5 msk citronsaft
  • socker
  • 2 st suffléformar

Gör så här

  1. Smöra och sockra suffléformarna. Smält smöret och ta bort kastrullen. Tillsätt mjölet. Vispa ihop, tillsätt mjölken. Vispa över värme tills du får en slät gröt. Rör ned hjortronen samt äggulorna.
  2. Vispa äggvitorna med citronsaften tills du får en konsistens som ser ut som elastiskt raklödder. Blanda samman med hjortroncreme.
  3. Fyll formarna. Sätt in i ugn, 150 grader, i ca 15-25 min beroende på storlek och tjocklek. Den är färdig när den har en temperatur på 86-90 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Du kanske gillar

Fler goda recept