Wasabirulle à la Erik

Wasabirulle à la Erik
Foto: Tv4

Wasabirulle à la Erik

Av: Jan - Uddevalla

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min

Färg- och smakstark rulle med marin touch. En förrätt med wasabi, färskost, purjolök och kallrökt lax.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2120 Sankt Anna Riesling, Pfalz, Tyskland

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök
  • 1 rödlök
  • 200 g färskost
  • 200 g mascarpone
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 tsk timjan
  • 100 g wasabi
  • 200 g kallrökt lax
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär bort de gröna delarna och rotdelen av purjolöken. Snitta försiktigt längs med purjon så att man får hela "blad".
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull (så att purjon kan stoppas ner utan att brytas). Låt koka i ca 1 min och snabbkyl purjon i iskallt vatten.
  3. Bred ut purjobladen om lott i trådriktningen på en plastfilm. Finhacka rödlöken och finstrimla laxen.
  4. Vispa lika delar mascarpone och philadelphiaost till lämplig konsistens.
  5. Tillsätt rödlöken timjan, dill, persilja, salt och peppar. Tillsätt wasabi, smaka av tills det "biter".
  6. Bred ut den smakfulla blandningen på purjobladen och rulla försiktigt med hjälp av plastfolien in blandningen till en rulle. Skär sedan med en (skarp) kniv till ca 5 cm snittar.
  7. Rör ihop olja, vinäger, honung och smaka av med salt och svartpeppar. Droppa dressingen över purjosnittarna. Ett tunt krispigt knäckebröd passar bra till.