Jambalaya med räkor, kyckling och skinka

Jambalaya med räkor, kyckling och skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jambalaya med räkor, kyckling och skinka

17 ingredienser

I en jambalaya kan du blanda i stort sett vad som helst. Räkor, kyckling och skinka är väldigt gott ihop.

Ingredienser

portioner
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk färsk basilika
  • 1 tsk färsk oregano
  • 1 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk smör
  • 4 port ris
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 250 g rökt skinka
  • 250 g kycklingbitar
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 1 förp krossade tomater
  • 20 räkor

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint och smält smöret i en stor gryta. Fräs hälften av löken, tillsätt ris, lagerblad och hälften av kycklingbuljongen och koka upp. Låt allt puttra i 5–7 minuter, riset ska vara halvkokt när du tar av grytan från plattan.
  2. I en annan stor gryta fräser du skinka, tar upp den, och i fettet som finns kvar fräser du kycklingbitarna. Lägg dem sedan åt sidan. Hacka paprikan och dela sellerin. Fräs resten av löken, selleri, paprika, vitlök och de färska kryddorna. Krydda med kajenn- och vitpeppar.
  3. Tillsätt resten av kycklingbuljongen efter 5 minuter. Lägg sedan i skinka, kyckling, ris och de krossade tomaterna. Låt det puttra på svag värme i 35 minuter. Lägg på skalade räkor som garnering.