Jamón Serrano med jordgubbar och basilika

Jamón Serrano med Jordgubbar och basilika
Foto: Daniel Lakatosz
Daniel Lakatosz 2019
Daniel Lakatosz 2019

Jamón Serrano med jordgubbar och basilika

11 ingredienser

15 m

När saltet från skinkan möter sötman från jordgubbarna tillsammans med en fruktig olivolja, då dansar smaklökarna kan jag lova!

Ingredienser

portioner
  • 40-50 g parmesanost
  • 10-15 jordgubbar (beroende på storlek)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1,5 msk olivolja, frutto
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g Jamon Serrano (lagrad 30 månader)

Övrigt/garnering:

  • basilika
  • olivolja (frutto)
  • svartpeppar
  • parmesanchips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten grovt och lägg 8 högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min tills osten smält och är gyllene till färgen. Ta ut från ugnen och låt svalna helt.
  2. Skölj och skär jordgubbarna i små bitar och lägg i en skål. Häll i citronjuice, olivolja och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut serranoskinkan på en tallrik och ha på jordgubbssalladen. Strö över några basilikablad, ringla över ännu mer olivolja och ha på lite svartpeppar. Bryt parmesanchipsen och lägg på.