Rågsmörgås med avokadokeso

Rågsmörgås med avokadokeso
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rågsmörgås med avokadokeso

Av: Jakob Lells

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

10 min

En riktigt enkel och mager lunchsmörgås för 4 personer, eller en förrätt för 8 personer. Förbered röran och lägg i en lunchlåda så är smörgåsarna perfekta att göra på utflykten.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 dl cottage cheese
  • 1 avokado
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 rödlök
  • 1 rött äpple

Gör så här

  1. Mosa avokadon med en gaffel.
  2. Skala och hacka rödlöken.
  3. Kärna ur äpplet och tärna fint.
  4. Blanda samman avokadon och löken med keso och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg röran på brödet och njut.
  6. Halvera brödskivorna om smörgåsarna ska serveras som förrätt.