Jägargryta på älg

Jägargryta på älg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jägargryta på älg

11 ingredienser

Utnyttja sommarens skörd av svamp i sådana här grytor. Enbären bygger upp den vilda smaken. Kokt potatis eller risotto med svamp är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 7-800 g grytbitar av älg
  • 3 morötter
  • 10 steklökar
  • 2 lagerblad
  • 10 enbär
  • 1 förp kantareller (eller blandsvamp)
  • vetemjöl
  • 0,5 l buljong
  • salt
  • svartpeppar
  • matfett

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar och vänd dem i mjöl kryddat med salt och peppar. Bryn bitarna i lite matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en stekgryta.
  2. Skär morötterna i mindre bitar och bryn dem med löken och svampen efter köttet.
  3. Blanda allt i grytan och tillsätt lagerblad och enbär. Späd med buljongen och låt grytan småputtra under lock ca 50 min, eller tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar om så behövs.