TV4-Peters älgskav

0 röster
15 min
4
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g älgskav
  • 75 g rökt skinka, t ex Vindelnrökt
  • 300 g champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
  • 1 st rödlök, klyftad
  • smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk maizena redning
  • salt
  • pepparmix
  • tabasco

Till servering:

  • 8 st pitabröd
  • valfria grönsaker t ex tomat, groddar, gurka, sallad

Gör så här

  1. Strimla skinka och skiva champinjoner.
  2. Stek älgskav, skinka, champinjoner och lök gyllene i smör. Tillsätt grädde, rör om och häll i vatten. Låt koka upp.
  3. Red av med maizena och låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  4. Servera med grönsaker och pitabröd.
3 december 2007

Fler goda recept