Lingon- och ingefärsmarinerade hjortracks

0 röster
1h 5 min
4

Försök att hitta persikor som precis är mogna, de är lättare att hantera. Det går bra att variera grönmögelosten med getost och byta hjortköttet mot rådjur, ren eller lamm.

Visa mer
1h 5 min
4

Du behöver

  • 1 kg hjortracks, putsad
  • 8 st bakpotatisar, skrubbade
  • 1 paket bacon, strimlat
  • 2 dl gräddfil
  • 2 st persikor, halverade
  • Svartpeppar, krossad
  • 1 ask rucola
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 100 g grönmögelost

Kryddpasta:

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st apelsin, saft + skal (saften samt det gula av skalet)
  • 1 dl lingon
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 1 tsk vitpeppar, krossad10-15 korn svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med att sätta in bakpotatisarna i ugnen, 225 grader°, cirka 40 minuter.
  2. Tänd utegrillen om du ska grilla ute. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper.
  3. Stöt ingredienserna till kryddpastan i en mortel. Gnid in pastan i köttet med kryddpastan, låt marinera 30 minuter.
  4. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna tills stekytan är vackert gyllene. Sänk ugnsvärmen till 125 grader°.
  5. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen och efterstek köttet, cirka 20 minuter till 60-62 graders innertemperatur. Låt vila minst 10 minuter innan det skärs upp.
  6. Grilla under tiden persikor och blanda salladen.
  7. Vid servering: Skåra, vik upp och fyll potatisarna med gräddfil och bacon. Skär köttet mellan revbenen till kotletter.
3 december 2007

Fler goda recept