Krämig citron- och halloncoupe

Krämig citron- och halloncoupe
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Krämig citron- och halloncoupe

Av: Jägarförbundet Umeå

Från: Det vilda köket

5 ingredienser

En mycket snabb dessert med fräsch smak av citron och färska bär. Använd de bär du har tillgång till, exempelvis hallon, jordgubbar, blåbär eller björnbär. Lemon curd finns på samma hylla som sylt och marmelad i butik.

Ingredienser

portioner

Citronkräm:

  • 12 dl matyoghurt
  • 1 dl naturell färskost (t ex Philadelphiaost)
  • 2 msk lemon curd

Vid servering:

  • 12 pepparkakor, i bitar
  • 200 g färska bär (t ex hallon, jordgubbar eller blåbär)

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till krämen.
  2. Varva kräm med krossade pepparkakor och bär i ett glas. Servera direkt.